"Радиограмофон" - музиката като единствено спасение

Българският филм "Радиограмофон" е прочувствен, смел и откровен разказ за едно спорно време, в което истината е относително понятие, а любовта към рок музиката е единствено спасение – универсално, непоколебимо, непризнаващо фактори и условия извън чисто човешките.

 

Лентата ни пренася в 70-те години в Родопите, а действието се завърта около събитията в момента на преименуването на помашкото население и сложните междучовешки отношения по това време. Историята е базирана на реални събития, допълнена от спомените на десетки свидетели.

 

"Въпреки сложната тематика и сценарият, разказващ за време на противоречива социална и политическа обстановка, това е филм за свободата и силата на музиката" – споделя режисьорката на филма Рузие Хасанова.

 

Ролите в "Радиограмофон" са поверени на Александър Хаджиангелов, Яна Титова, Александър Алексиев, Стефан Мавродиев, Стефан А. Щерев и Ованес Торосян.

 

Рузие Хасанова е родена в Казанлък и израснала в Родопита, тя е сред най-обещаващите имена в българското кино. Живее в Лондон, но любовта й към България и духа на Балканите не спират да вълнуват и предизвикват будното й съзнание.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon

© 2017 Menclips Lts for Radiogram. Proudly created with Wix.com